Före detta sektioner

HumF hade tidigare underföreningar, först kallade ämnesföreningar och senare kallade sektioner. Under 2017 avvecklades den verksamheten. Det går dock fortfarande alldeles utmärkt att organisera aktiviteter i undergrupper på HumF. 

På denna sidan sparar vi gamla eller inaktuella sektioner, med hopp om att de ska väcka inspiration till nya medlemmar. Är du intresserad av att den här typen av verksamhet? Hör av dig till styrelsen@humf.su.se

 

MÅNADENS KULTURUTFLYKT

_mg_8388_0.jpg

Träffades en gång i månaden för en kulturutflykt.

MKU, månadens kulturutflykt, anordnade, som namnet väl beskriver, en kulturutflykt i månaden för Humanistiska föreningens medlemmar. MKU hade som mål att organisera utflykter med en stor bredd inom kultursektorn. Museibesök, gallerirundor, dansföreställningar och teaterbesök var inplanerade men de var även öppna för andra idéer.

Varje månad skickades ut information om den kommande utflykten, var man intresserad skickade man en intresseanmälan via mail.  Eftersom vissa utflyktsmål ibland har inträdesavgift hade MKU endast 20 platser till förfogande som de gärna ville fylla. Fick man plats på utflykten skickades en bekräftelse per mail.


FILMSEKTIONEN FAHRENHEIT 39

tumblr_n2qnbh0xqw1sh5zzgo1_500.jpg

Fahrenheit 39 var Humanistiska föreningens filmsektion. Som sektion ordnade de filmvisning, pub, panelsamtal eller liknande på villan


FINKULTUR

operan_528dbe6388e59d855ba0e02d.jpg

Sektionen Finkultur hade som mål att nå ut till medlemmar med kulturintresse eller med önskan att utveckla detta. 
Besök på Dramaten och Kungliga Operan var vanliga och sektionen hade ett antal s.k. Tredjeraden-kort till Dramaten som gav en gratisbiljett i salongen till föreställningar på Stora Scenen. 

Verksamhet inom denna sektion innebar även kontakt med diverse teatrar och institutioner runt om i Stockholms län.

 


CAFÉ SYNKOP

11205017_10152902104171242_5412632016292840815_n.jpg

Café Synkop was arranged every Monday night at Gula Villan. You were able to take part in dance classes in Lindy Hop and Jazz, as well as in a dance night with DJ, vegan food and an open bar.