Gamla sektioner

På denna sidan sparar vi gamla eller inaktuella sektioner, med hopp om att de ska väcka inspiration till nya medlemmar. Är du intresserad av att återuppliva en sektion? Hör av dig till sektionsledaren@humf.su.se.

Vad är en sektion?

En sektion är en underförening till Humanistiska föreningen, vars syfte är att främja det studiesociala campuslivet på Stockholms universitet, ofta ämnes- och/eller intresseorienterat. Sektionen skall vara autonom och alla evenemang som sektionen anordnar skall vara öppet för alla medlemmar i Humanistiska föreningen.

Är ni ett studentråd som vill ordna mer studiesocial verksamhet? Eller är ni minst tre studenter med ett gemensamt intresse? Genom att vara en sektion under HumF får ni ha era aktiviteter på Gula villan och kan få stöd från HumF:s styrelse med att ordna dessa.

Vill du starta en sektion? Kontakta vår sektionsledare på sektionsledaren@humf.su.se så får du veta mer!

Det följer en lista med sektioner som en gång fanns vid Humanistiska föreningen.

_mg_8388_0.jpg

Månadens kulturutflykt

MKU träffades en gång i månaden för en kulturutflykt.

MKU, månadens kulturutflykt, anordnade, som namnet väl beskriver, en kulturutflykt i månaden för Humanistiska föreningens medlemmar. MKU hade som mål att organisera utflykter med en stor bredd inom kultursektorn. Museibesök, gallerirundor, dansföreställningar och teaterbesök är inplanerade men vi är även öppna för andra idéer.

Varje månad skickade MKU ut information om den kommande utflykten, är man intresserad skickade man en intresseanmälan via mail.  Eftersom vissa utflyktsmål ibland har inträdesavgift hade MKU endast 20 platser till förfogande. Fick man plats på utflykten skickas en bekräftelse per mail.

tumblr_n2qnbh0xqw1sh5zzgo1_500.jpg

Fahrenheit 39

Fahrenheit 39 var Humanistiska föreningens filmsektion. Som sektion bokade ni villan för filmvisning, pub, panelsamtal eller liknande.

operan_528dbe6388e59d855ba0e02d.jpg

Finkultur

Sektionen Finkultur hade som mål att nå ut till medlemmar med kulturintresse eller med önskan att utveckla detta.
Besök på Dramaten och Kungliga Operan var vanliga och sektionen hade ett antal s.k. Tredjeraden-kort till Dramaten som gav en gratisbiljett i salongen till föreställningar på Stora Scenen.

Denna sektionens verksamhet innebar även kontakt med diverse teatrar och institutioner runt om i Stockholms län.

11205017_10152902104171242_5412632016292840815_n.jpg

Café Synkop

Café Synkop was arranged every Monday night at Gula Villan. You were able to take part in dance classes in Lindy Hop and Jazz, as well as in a dance night with DJ, vegan food and an open bar.