Middagar och högtider

Humanistiska föreningen är en anrik förening som genom åren har utvecklat fina traditioner och högtider vilka uppmärksammas och firas i föreningen varje år. 

Flera gånger per år anordnar vi sittningar: traditionella studentmiddagar med trerätters och sång. Tillställningarna är populära och anses av många vara några av föreningens trevligaste höjdpunkter. Alla studenter bör uppleva minst en sittning!


Recentiorsmiddagen

För att ta emot de nya humaniorastudenterna och hälsa dem varmt välkomna till SU och Humanistiska föreningen anordnas i början av varje termin Recentiorsmiddagen. 

Recentior är benämningen på en ny student vid universitet och högskola och används nationellt i studentlivet. Sittningen är en chans för de nyanlända att bekanta sig med andra humanister såväl som att få en inblick i Humanistiska föreningens aktiviteter och verksamhet.

Inbjudna: Alla medlemmar
Klädsel: Kavaj
När: I början av vår- och hösttermin


Födelsedagsmiddagen

IMG_1740.JPG

Den 16 mars fyller Humanistiska föreningen år. Dagen för föreningens grundande år 1914 firas varje år med en högtidlig tillställning på Gula Villan!

Inbjudna: Alla medlemmar
Klädsel: Mörk kostym
När: Vårtermin


Valborgslunchen

valborgslunchen2018-001-viktoraronsson.JPG

Precis som i övriga studentlivet är Valborgsmässoafton en stor högtid för Humanistiska föreningen, som firar vårens ankomst med en finstämd valborgslunch vilken alltid fylls av tal och sång. Efter lunchen övergår firandet i Thédansen (eftersläpp på kvällen) och till denna fest är alla medlemmar välkomna.

Inbjudna: Styrelsen, seniorer, vänföreningar, speciellt inbjudna gäster, stipendiater
Klädsel: Kavaj
När: Vårtermin, 30 april.
Thédansen (eftersläpp): Alla medlemmar är välkomna


Hasselbacksfesten

Den 18 maj 1914 träffades medlemmarna i den nybildade föreningen på Hasselbacken för att fira. Tyvärr räckte inte pengarna till att gå in så man firade utanför på gräsmattan istället. 2012 återupptogs traditionen med en träff ute i det gröna. Sill och potatis samt snaps står på menyn!

Inbjudna: Alla som vill! 
Klädsel: Högtidsdräkt m.a.o
När: 18 maj, oavsett väder eller veckodag!


Seniorsmiddagen

36337853_10215135116238917_7432101942614032384_n.jpg

Den styrelseledamot som har gjort ett erkänt bra arbete i Humanistiska föreningen kan efter avslutat förvärv utses till senior i föreningen och väljs då in i seniorskollegiet. Utnämningen sker i princip årligen och för att fira de nya seniorerna anordnas Seniorsmiddagen i deras ära.

Inbjudna: Styrelsen, seniorer
Klädsel: Kavaj
När: Hösttermin


Ugglemiddagen

En middag som hålls i Ugglepristagarens ära. Tradition är att den utsedda pristagaren håller ett föredrag i anslutning till Ugglemiddagen, och även ett tacktal på middagen.

Inbjudna: Alla medlemmar, årets Ugglepristagare
Klädsel: Mörk kostym
När: Hösttermin

IMG_2279.JPG